7.3.2015 / No comments

SELF-MADE RAW SNACKS



Oon jo pitkään halunnut kokeilla tehdä raakapatukoita itse, ja eilen päätin että nyt on se hetki! Lueskelin muutamista ruokablogeista vinkkejä ja ohjeita näitä varten, mutta päädyin lopulta soveltamaan reseptin aika pitkälle omatoimisesti :D 

//Yesterday I decided to try to make some raw snacks for the first time. I read some recipes, but ended up with making the whole thing on my own.

DSC00185



Heittelin blenderiin saksanpähkinöitä, cashewpähknöitä, kuivattuja taateleita ja karpaloita, kiteistä luomuhunajaa sekä raakaa kaakaojauhetta ja lisäilin tarpeen mukaan karpaloita ja hunajaa halutun koostumuksen saavuttamiseksi. 
Kun raakapatukka_mössö oli valmis, laitoin sen leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan ja jääkaappiin yön yli. 
Aamulla pilkoin kohmeisen levyn paloiksi, ja voilá! Valmista tuli :) Nuo kannattaa säilyttää jossaki suljetussa purkissa jääkaapissa etteivät vaan "sula". 

//I put walnuts, cashew nuts, dried dates and cranberries, honey and raw cocoa powder into blender. I needed to add some more cranberries and honey to reach the right texture.
When the mixture got ready, I put it in a pie form and placed it in my fridge overnight.
In the morning I cut the "cake" in smaller bars and that's it! I recommend to storage these in a box in some cool place (for example fridge).


DSC00201



Pari vinkkiä voin näin kerran tehneenä antaa.

-Olennainen osa näitä patukoita on taatelit ja pähkinät. Loput voi oikeestaan soveltaa oman maun mukaan :)
-Jos voisin jotain tehdä paremmin, olisin laittanut enemmän taateleita, ja tuon valmiin "mössön" vähän paksumpana levynä jääkaappiin, jotta patukoista ois tullu paksumpia.
-Kannattaa käyttää luomutuotteita, jotta näissä säilyisi se "raw snack" -status.
-Näissä on iso määrä kaloreita, jotka tulevat hyvältä pohjalta eli pähkinöistä ja muista raaka-aineista, joten ei kannata syödä näitä hirmu paljoa kerralla!

//Aaaand some tips!

-Main stuff in makíng these are the soft dates and different nuts. You can decide on everything else yourself.
-If I could do something better, I'd put more dates and make the "cake" a bit thicker to get thicker bars.
-I recommend to use organic products to keep the raw snack-status on.
-There are loads of calories in these (of course from good stuff only, nuts and dates etc...) so don't eat too much!


Ootteko te kokeilleet tehdä vastaavanlaisia? Entä haluisitteko? :)

//Have you ever tried anything similar? Would you like to? :)



Related Posts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram @petra_koo